Categories:

Het erge is dat vele angsten als normaal worden gezien en geaccepteerd worden. Iedereen heeft ze en je vindt wel een manier om ermee te leven. Je vermijdt situaties of personen en probeert het te donderdrukken. Begrijpelijk, angst is naar om te voelen en verbonden met andere nare gevoelens als bv machteloosheid.

𝙀𝙧 π™―π™žπ™Ÿπ™£ π™«π™šπ™‘π™š π™¨π™€π™€π™§π™©π™šπ™£ π™–π™£π™œπ™¨π™©, 𝙫𝙀𝙀𝙧 π™™π™š π™π™šπ™‘π™™π™šπ™§π™π™šπ™žπ™™ π™«π™šπ™§π™™π™šπ™šπ™‘ π™žπ™  π™―π™š π™žπ™£ π™™π™§π™žπ™š π™œπ™§π™€π™šπ™₯π™šπ™£;

β€’ π˜Όπ™£π™œπ™¨π™© 𝙫𝙀𝙀𝙧 π™™π™š 𝙗π™ͺπ™žπ™©π™šπ™£π™¬π™šπ™§π™šπ™‘π™™; om aangevallen te worden, afgewezen of voor verlies en alleen komen te staan.

β€’ π˜Όπ™£π™œπ™¨π™© 𝙫𝙀𝙀𝙧 𝙀𝙒 π™£π™žπ™šπ™© π™œπ™€π™šπ™™ π™œπ™šπ™£π™€π™šπ™œ π™©π™š π™―π™žπ™Ÿπ™£; om schuldig of verantwoordelijk te zijn, niet leuk of mooi genoeg of angst om een fout of keuze te maken.

β€’ π˜Όπ™£π™œπ™¨π™© 𝙫𝙀𝙀𝙧 π™žπ™šπ™©π™¨ 𝙨π™₯π™šπ™˜π™žπ™›π™žπ™šπ™ π™¨; dieren, liften, hoogtes, grote groepen, dood.

Angsten ontstaan door een heftige ervaring. In dit leven of een vorige, maar kan ook in je familielijn zitten. Dit is vaak het geval wanneer je een angst niet kan plaatsen of herleiden, maar je voelt hem wel als van jezelf. Dat kan best verwarrend zijn en uitzoeken waar hij dan wel vandaan komt geeft helderheid en rust.

Angsten ontstaan ook door een gemis van basisvertrouwen. In jezelf of het leven, omdat je dit niet hebt kunnen ontwikkelen toen je klein was. Je hebt geen veiligheid ervaren waarbinnen je goed was zoals je was of juist teveel veiligheid als je heel beschermd bent opgegroeid. In beide situaties heb je niet je eigen kracht kunnen ontdekken en ontwikkelen.

π˜Όπ™£π™œπ™¨π™© π™«π™€π™šπ™‘π™šπ™£ π™«π™žπ™£π™™π™šπ™£ π™¬π™š 𝙯𝙀 π™šπ™§π™œ, π™¬π™š π™™π™€π™šπ™£ π™šπ™§ π™–π™‘π™‘π™šπ™¨ 𝙖𝙖𝙣 𝙀𝙒 π™π™šπ™© π™©π™š π™«π™šπ™§π™’π™žπ™Ÿπ™™π™šπ™£


Logisch dat wanneer je je beschuldigd voelt, je in de verdediging schiet of confrontaties uit de weg gaat om je niet machteloos te voelen. Je vermijdt angstige situaties en als dat niet lukt vlucht je in je hoofd of je gaat jezelf verweren.

Het helpt je een eind op weg, maar je angst blijft. Je leeft in een beperkte vorm wanneer je je niet volledig durft te verbinden, jezelf te zijn en te doen wat je allemaal kan.

π™ƒπ™šπ™© 𝙖𝙣𝙩𝙬𝙀𝙀𝙧𝙙 𝙀π™₯ π™Ÿπ™š π™–π™£π™œπ™¨π™© π™žπ™¨ π™«π™šπ™§π™©π™§π™€π™ͺπ™¬π™šπ™£ 𝙀π™₯𝙗𝙀π™ͺπ™¬π™šπ™£

Dat kan als je inzicht krijgt in de oorsprong van je angst en de patronen die je eromheen hebt gebouwd. Je ziet je emoties en overtuigingen die de motor zijn onder je angst. Je eerste stap is om deze ruimte te geven door ze bv op te schrijven.

π˜Ώπ™š π™–π™£π™œπ™¨π™© 𝙠𝙖𝙣 π™©π™šπ™§π™ͺπ™œ 𝙣𝙖𝙖𝙧 π™―π™žπ™Ÿπ™£ π™šπ™¨π™¨π™šπ™£π™©π™žπ™š, π™¬π™–π™–π™§π™¨π™˜π™π™ͺπ™¬π™šπ™£ π™—π™žπ™Ÿ π™™π™žπ™§π™šπ™˜π™© π™œπ™šπ™«π™–π™–π™§


Je zorgt zo voor helderheid zodat je jouw eigen basis weer kan zien en herkennen. Je ontdekt, stap voor stap, hoe mooi je kern is en hoe krachtig je bent waardoor je weet dat je op jezelf kan vertrouwen.

Dit is geen simpel proces, neem gerust vrijblijvend contact op als je behoefte hebt aan meer informatie of ondersteuning.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: