Categories:

De relatie die je als vrouw met mannen hebt is voor een groot deel beïnvloed door de relatie met je vader in je jeugd. Was je vader dominant en veel afwezig of was hij meer gemoedelijk en geïnteresseerd? Dit heeft allemaal invloed op hoe je tegen mannen aankijkt, hoe jij je opstelt in een relatie met hen en wat je van ze verlangt, of juist niet.

𝐉𝐞 𝐯𝐚𝐝𝐞𝐫 𝐢𝐬 𝐣𝐨𝐮𝐰 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐛𝐞𝐞𝐥𝐝 𝐯𝐚𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐦𝐚𝐧, 𝐡𝐨𝐞 𝐡𝐢𝐣 𝐝𝐚𝐭 𝐥𝐚𝐚𝐭 𝐳𝐢𝐞𝐧 𝐢𝐬 𝐛𝐞𝐩𝐚𝐥𝐞𝐧𝐝 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐣𝐨𝐮𝐰 𝐯𝐞𝐫𝐡𝐨𝐮𝐝𝐢𝐧𝐠 𝐝𝐚𝐚𝐫𝐦𝐞𝐞.

Het bepaalt hoe jij omgaat met mannen. Vaak doe je dit op dezelfde manier als in de band met je vader óf juist het tegenovergestelde. Wat er scheef zat probeer je onbewust op te lossen óf op afstand te houden in je relaties met mannen.

Jouw relatie met mannen onderscheiden we voor de helderheid in drie hoofdlijnen.

•Je zoekt de aandacht die je van je vader miste bij andere mannen. Je doet je best om leuk, lief, knap, slim te zijn om zo verbinding te krijgen en gezien te worden. Zo probeer je de leegte en het gemis op te vullen.

•Je creëert afstand. Naar je vader én in een relatie. Je vader wees je af of vond je nooit goed genoeg en om dit nooit meer te ervaren zet je een muur om de pijn. Je houdt de man onbewust op afstand.

•Je bekijkt het gemis en de pijn vanuit je hoofd. Door met begrip te kijken naar zijn gedrag verzacht je de pijn. Je zet je diepere verlangen opzij en benadert een relatie met een man meer verstandelijk.

Welke manier je ook kiest, je doet jezelf altijd te kort. Je stopt je verdriet weg, maar het gemis en de pijn blijven aanwezig. Wat je verlangt van je vader, vind je niet bij een andere man. Een muur om je hart zorgt ervoor dat de liefde je niet kan bereiken en verdriet kan je niet rationeel benaderen. Dat zijn twee verschillende golflengtes.

𝐖𝐚𝐭 𝐤𝐮𝐧 𝐣𝐞 𝐝𝐨𝐞𝐧?

𝐖𝐨𝐫𝐝 𝐣𝐞 𝐛𝐞𝐰𝐮𝐬𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐰𝐚𝐭 𝐣𝐞 𝐡𝐞𝐛𝐭 𝐠𝐞𝐦𝐢𝐬𝐭, 𝐰𝐚𝐚𝐫 𝐣𝐞 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐚𝐧𝐠𝐝𝐞 𝐚𝐥𝐬 𝐤𝐢𝐧𝐝 𝐞𝐧 𝐦𝐢𝐬𝐬𝐜𝐡𝐢𝐞𝐧 𝐧𝐨𝐠 𝐬𝐭𝐞𝐞𝐝𝐬 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐚𝐧𝐠𝐭.

Ruimte geven aan je eigen gemis kan moeilijk zijn, je wil je vader niet kwetsen of afwijzen. Dat hoeft ook niet. Met begrip kijken naar zijn én jouw gedrag is het enige wat je hoeft te doen. Compassie voor jezelf kan bestaan naast compassie voor je vader. Het een sluit het ander niet uit.

𝐇𝐞𝐞𝐥 𝐣𝐞 𝐩𝐢𝐣𝐧. 𝐖𝐞𝐠𝐬𝐭𝐨𝐩𝐩𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐩𝐢𝐣𝐧 𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐫𝐢𝐞𝐭 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐭 𝐦𝐚𝐚𝐫 𝐭𝐢𝐣𝐝𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐞𝐧 𝐛𝐥𝐨𝐤𝐤𝐞𝐞𝐫𝐭 𝐦𝐢𝐬𝐬𝐜𝐡𝐢𝐞𝐧 𝐰𝐞𝐥 𝐝𝐞 𝐥𝐢𝐞𝐟𝐝𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐞 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧.

Je pijn zorgt ervoor dat je kiest voor mannen die dáár bij passen in plaats van dat de ander past bij wie je bent als je hart vrij zou zijn.

𝐕𝐞𝐫𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐣𝐞 𝐩𝐚𝐭𝐫𝐨𝐨𝐧, 𝐡𝐞𝐭 𝐡𝐨𝐮𝐝𝐭 𝐣𝐞 𝐠𝐞𝐯𝐚𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝐢𝐞𝐭𝐬 𝐰𝐚𝐭 𝐣𝐞 𝐧𝐢𝐞𝐭 𝐰𝐢𝐥𝐭.

Stop met zoeken van de liefde van je vader bij andere mannen. Je relaties met hen zullen verbeteren. Meer gelijkwaardig worden. Met balans in zorg voor jezelf en de ander, in steun geven en ontvangen.

Be-Your-Own. Maak je hart vrij van verdriet en pijn. Ervaar hoe je kan geven en ontvangen zonder ruis op de lijn. Vrij van obstakels. Dat gun ik alle dochters en vaders.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: