π™ˆπ™€π™šπ™™π™šπ™§π™‘π™žπ™šπ™›π™™π™š, 𝙨𝙀𝙒𝙨 π™žπ™¨ π™π™šπ™© π™šπ™§ π™£π™žπ™šπ™©

door Marielle Bremer-Jansen  - september 19, 2022

Moeders zijn soms zΓ³ beschadigd dat ze uit verbinding zijn met hun eigen kern. Zij zijn, in verschillende mate, los gekoppeld van hun eigen gevoel en liefde geven gaat moeizaam; aan zichzelf en aan een ander. Ook niet aan hun eigen kinderen.

Er zijn veel moeders met verdriet, weinig eigenwaarde, zonder goed voorbeeld. Velen van hen houden zich staande door te doen wat ze β€œmoeten” doen. Ze zorgen voor de praktische zaken zoals eten, verzorging en schone kleding. Dat geeft houvast, maar met emoties kan je niet goed bij ze terecht omdat ze niet weten hoe daarmee om te gaan.

Sommige moeders zijn zo beschadigd dat zij hun kinderen pijn doen. Soms zelfs zo erg dat je kan spreken van mishandeling, emotioneel en fysiek. Dit zijn moeders die de schuld bij hun kinderen leggen, ze kleineren, geen aandacht geven of negeren. Fysiek buitensluiten of lichamelijke straffen geven. 

Het slaat een flink trauma in je systeem, want wat als zelfs je moeder je pijn doet, je afwijst of niet accepteert.

Wanneer je bent opgegroeid met het gemis van onvoorwaardelijke liefde. Met een moeder die door haar eigen beschadigingen moeilijk of geen liefde meer kan geven, zorgt dat voor gaten in je eigenwaarde en geeft een groot gevoel van eenzaamheid en leegte door het gemis.

π˜Ώπ™šπ™―π™š π™šπ™§π™«π™–π™§π™žπ™£π™œπ™šπ™£ π™―π™€π™§π™œπ™šπ™£ π™—π™žπ™Ÿ π™Ÿπ™€π™ͺ 𝙖𝙑𝙨 π™ π™žπ™£π™™ 𝙫𝙀𝙀𝙧 𝙧π™ͺπ™žπ™¨ 𝙀π™₯ π™π™šπ™© π™―π™žπ™šπ™£ 𝙫𝙖𝙣;

  • Wat jouw verantwoordelijkheid is
  • Wat jouw schuld is
  • Je eigen waarde
  • Wie je in je basis bent
  • Wat reΓ«el/normaal is en wat niet

π™‘π™žπ™£π™™ π™π™šπ™‘π™™π™šπ™§π™π™šπ™žπ™™ π™žπ™£ π™™π™šπ™―π™š 𝙧π™ͺπ™žπ™¨, π™Ÿπ™š π™π™šπ™—π™© π™―π™šπ™‘π™› π™™π™š π™¨π™‘π™šπ™ͺπ™©π™šπ™‘ π™žπ™£ π™π™–π™£π™™π™šπ™£ 𝙀𝙒 π™™π™š π™˜π™žπ™§π™ π™šπ™‘ π™©π™š π™™π™€π™€π™§π™—π™§π™šπ™ π™šπ™£.

Helderheid in deze ruis krijgen kan best lastig zijn. Vaak houd je vast aan je patronen en blijf je je best doen om alsnog de liefde en erkenning te ontvangen. Je houdt contact, zorgt voor je moeder, praat over koetjes en kalfjes.

De sleutel om deze cirkel te doorbreken heb je zelf in handen. Je kan jouw eigen pijn helen zonder daarbij je moeder te betrekken. Dan maak je een stap naar heling van jouw wonden en geef je ruimte aan jouw manier van leven.

π™‘π™šπ™§π™‘π™šπ™œ π™™π™š π™›π™€π™˜π™ͺ𝙨 𝙀π™₯ π™π™šπ™© π™œπ™šπ™™π™§π™–π™œ 𝙫𝙖𝙣 π™Ÿπ™š π™’π™€π™šπ™™π™šπ™§ – 𝙣𝙖𝙖𝙧 π™Ÿπ™šπ™―π™šπ™‘π™›

Wanneer je kijkt naar jouw leven met alles en iedereen die daarbij hoort, alle punten en komma’s en niks tussen haakjes, dan wordt jouw levensverhaal helder voor jezelf. Waarom je bent geboren bij deze moeder, patronen zich steeds herhalen en wat je wilt leren in dit leven

Als je jouw volledige verhaal kan accepteren, maak je jezelf stap voor stap vrij. Je heelt je wonden, maar behoudt wel de wijsheid van al je ervaringen. Zo geef je ruimte aan je eigen kern, wie jij in de basis bent en kan je jouw leven gaan leven waar jij gelukkig van wordt.

𝙕π™ͺπ™§π™š 𝙖π™₯π™₯π™šπ™‘π™¨, 𝙗𝙑𝙖π™ͺπ™¬π™š π™₯π™‘π™šπ™ π™ π™šπ™£ π™šπ™£ π™–π™£π™™π™šπ™§π™š π™§π™šπ™‘π™–π™©π™žπ™šπ™₯π™šπ™§π™žπ™ π™šπ™‘π™šπ™£

Het is mijn missie om zoveel mogelijk moeders te helpen een betere relatie met hun kind op te bouwen, juist door goed voor zichzelf te zorgen. Als moeder heb je een grote (de grootste?) impact op het leven van je kind en daarin neem je ook de relatie met je eigen moeder mee. Ik kijk graag met je mee en begeleid je om het kind in jou te helpen en van daaruit de relatie met je kind te verbeteren.

Misschien ben je hierin ook geΓ―nteresseerd