𝙕π™ͺπ™§π™š 𝙖π™₯π™₯π™šπ™‘π™¨, 𝙗𝙑𝙖π™ͺπ™¬π™š π™₯π™‘π™šπ™ π™ π™šπ™£ π™šπ™£ π™–π™£π™™π™šπ™§π™š π™§π™šπ™‘π™–π™©π™žπ™šπ™₯π™šπ™§π™žπ™ π™šπ™‘π™šπ™£

door Marielle Bremer-Jansen  - september 29, 2022

(Emotionele blauwe plekken dan. Gevoel zie ik meestal in beelden, vandaar al mijn beeldspraak😊)

Deze blauwe plekken hebben we allemaal. Gevoelige punten die zijn ontstaan door nare ervaringen. Meestal weet je ze wel te ontwijken, maar soms stoot je er tegenaan en doen ze zeer.

Ed en ik net zo. Hoezeer onze ouders over het algemeen ook hun best hebben gedaan, hebben ze niet kunnen voorkomen om delen van hun verdriet, pijn en angst door te geven. De meesten niet van hun generaties (en die daarvoor) omdat de tijd daar niet naar was. Nu wel, vandaar dat zoveel mensen nu worstelen met energie en trauma uit hun familiesysteem.

π˜Ώπ™šπ™―π™š π™šπ™’π™€π™©π™žπ™€π™£π™šπ™‘π™š π™šπ™§π™›π™šπ™£π™žπ™¨ 𝙠𝙀𝙒𝙩 𝙫𝙖𝙖𝙠 𝙩π™ͺπ™¨π™¨π™šπ™£ π™₯π™–π™§π™©π™£π™šπ™§π™¨ π™žπ™£ π™©π™š 𝙨𝙩𝙖𝙖𝙣 π™šπ™£ π™―π™€π™§π™œπ™© 𝙫𝙀𝙀𝙧 𝙧π™ͺπ™žπ™¨ π™žπ™£ 𝙝π™ͺ𝙣 π™˜π™€π™’π™’π™ͺπ™£π™žπ™˜π™–π™©π™žπ™š.

Zo ook bij ons.

Ik noem het periodes van wrijving. Periodes waarin we beide in onze overlevingsmechanismen schieten en vooral gehoord willen worden, waardoor juist niemand wordt gehoord. Dat is het lastige.

Een iemand moet dan die de eerste stap of beweging maken en de brug naar zijn eigen gevoel slaan en zijn behoefte uitspreken. Als je in conflict bent met elkaar kan dat lastig zijn, begin dan eerst bij jezelf.

Stel de vragen die je aan je partner stelt eens aan jezelf. Luister jij naar jezelf en weet je wat je verlangen is? Wat heb je nodig van jezelf? Je krijgt inzicht in je werkelijke verlangen en waar jouw blauwe plekken zitten zodat je deze kan gaan helen.

π™…π™š π™₯π™–π™§π™©π™£π™šπ™§ 𝙬𝙀𝙧𝙙𝙩 𝙙𝙖𝙣 π™šπ™šπ™£ 𝙖𝙖𝙣𝙫π™ͺπ™‘π™‘π™žπ™£π™œ 𝙀π™₯ π™Ÿπ™€π™ͺ𝙬 π™‘π™šπ™«π™šπ™£, π™žπ™£ π™₯𝙑𝙖𝙖𝙩𝙨 𝙫𝙖𝙣 π™šπ™šπ™£ π™žπ™£π™«π™ͺπ™‘π™‘π™žπ™£π™œ

Ed en ik hadden best wat blauwe plekken toen we elkaar leerde kennen. Het zorgde voor herkenning bij elkaar, maar ook voor flink wat zure appels. En eerlijk is eerlijk, als er dan een zure appel op de schaal ligt wil ik hem het liefst laten liggen, maar zo werkt het niet. Dan gaat hij rotten. En stinken

Afgelopen periode hadden we ook zo’n zure appel, eentje die we kenden. Dat vond ik er ook vervelend aan, dat hij wéér op de fruitschaal lag. Die hadden we toch al gehad? Maar nee, niet helemaal. Het was een zelfde soort zure appel, maar in een verder stadium.

Inmiddels weten we wel hoe we ermee om moeten gaan. Het is een proces van openstellen, goed kijken en luisteren waardoor er steeds meer lucht komt en we er doorheen komen. We kennen de fases van worstelen tot inzicht, groei en heling en iedere keer komen we een stap verder.

π˜Ώπ™–π™© π™žπ™¨ π™π™šπ™© π™›π™žπ™Ÿπ™£π™š 𝙫𝙖𝙣 π™šπ™§π™«π™–π™§π™žπ™£π™œ. π™…π™š π™‘π™šπ™šπ™§π™© π™π™€π™š π™Ÿπ™š π™šπ™§π™œπ™šπ™£π™¨ π™’π™šπ™š 𝙀𝙒 π™’π™€π™šπ™© π™œπ™–π™–π™£ 𝙬𝙖𝙩 𝙒𝙖𝙖𝙠𝙩 𝙙𝙖𝙩 π™™π™š 𝙖π™₯π™₯π™šπ™‘π™¨ π™¨π™©π™šπ™šπ™™π™¨ π™’π™žπ™£π™™π™šπ™§ 𝙯π™ͺπ™ͺ𝙧 π™¬π™€π™§π™™π™šπ™£.

Zo groei je samen als individu en als partners en kan je een leven bouwen waar je allebei gelukkig van wordt.

β€œπ˜½π™šπ™©π™šπ™§ π™šπ™šπ™£ π™œπ™€π™šπ™žπ™š 𝙗π™ͺπ™ͺ𝙧, 𝙙𝙖𝙣 π™šπ™šπ™£ π™«π™šπ™§π™§π™š π™«π™§π™žπ™šπ™£π™™!”

Het is mijn missie om zoveel mogelijk moeders te helpen een betere relatie met hun kind op te bouwen, juist door goed voor zichzelf te zorgen. Als moeder heb je een grote (de grootste?) impact op het leven van je kind en daarin neem je ook de relatie met je eigen moeder mee. Ik kijk graag met je mee en begeleid je om het kind in jou te helpen en van daaruit de relatie met je kind te verbeteren.

Misschien ben je hierin ook geΓ―nteresseerd