β€œπ˜½π™šπ™©π™šπ™§ π™šπ™šπ™£ π™œπ™€π™šπ™žπ™š 𝙗π™ͺπ™ͺ𝙧, 𝙙𝙖𝙣 π™šπ™šπ™£ π™«π™šπ™§π™§π™š π™«π™§π™žπ™šπ™£π™™!”

door Marielle Bremer-Jansen  - september 29, 2022

Buren en de buurt waarin je opgroeit is ook een systeem en dat heeft meer invloed op jezelf dan je misschien in eerste instantie zou denken.

π˜Όπ™‘π™¨ π™ π™žπ™£π™™ π™žπ™¨ π™π™šπ™© π™™π™š π™šπ™šπ™§π™¨π™©π™š β€˜π™—π™ͺπ™žπ™©π™šπ™£π™¬π™šπ™§π™šπ™‘π™™’ 𝙬𝙖𝙖𝙧 π™Ÿπ™š π™’π™šπ™š π™žπ™£ π™–π™–π™£π™§π™–π™ π™žπ™£π™œ 𝙠𝙀𝙒𝙩 π™šπ™£ π™«π™šπ™§π™¨π™˜π™π™žπ™‘π™‘π™šπ™£π™™π™š π™›π™–π™˜π™©π™€π™§π™šπ™£ 𝙨π™₯π™šπ™‘π™šπ™£ π™™π™–π™–π™§π™—π™žπ™Ÿ π™šπ™šπ™£ 𝙧𝙀𝙑:

  • Contact met de buren
  • Veiligheid
  • Sociale klasse
  • Speelruimte en andere kinderen

Het β€˜etiket’ van de sociale klasse heeft invloed op je eigenwaarde. β€œWie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje”. Het is een stempel die onbewust een grote invloed heeft.

Daarbij leert het opgroeien in een grote stad met veel mensen dicht op elkaar en een grotere diversiteit je andere aspecten van het leven dan wanneer je opgroeit in een klein dorp met een groot verenigingsleven en meer sociale controle.

Elke omgeving heeft z’n plussen en minnen, maar is zeker van invloed op je ontwikkeling en wereldbeeld.

π˜Όπ™‘π™¨ π™«π™€π™‘π™¬π™–π™¨π™¨π™šπ™£π™š 𝙨π™₯π™šπ™šπ™‘π™© π™™π™š 𝙗π™ͺπ™ͺ𝙧𝙩 π™¬π™–π™–π™§π™žπ™£ π™Ÿπ™š 𝙬𝙀𝙀𝙣𝙩 𝙀𝙀𝙠 π™šπ™šπ™£ π™—π™šπ™‘π™–π™£π™œπ™§π™žπ™Ÿπ™ π™š 𝙧𝙀𝙑.

Wij wonen nu 17 jaar in ons nieuwbouwhuis. Het werd opgeleverd inclusief een borrel voor alle nieuwe bewoners. Dat brak het ijs waardoor de volgende stap makkelijker was en dat was fijn. Natuurlijk zijn er ook momenten van wrijving geweest, maar we wonen er nog steeds met veel plezier. Je kent elkaar en er zijn vriendschappen ontstaan. Je maakt ook veel met elkaar mee, geboortes, verjaardagen en overlijden. Dat schept een band. Zo maak je ongemerkt best een groot deel uit van elkaars leven.

En het is niet altijd een groot feest. Je kan intense ruzie hebben met de mensen die naast je wonen en dat los je niet zomaar op. Waar je bij collega’s of familie de deur dicht kan doen, zijn je buren altijd dichtbij.

π™€π™šπ™£ π™œπ™€π™šπ™™ π™˜π™€π™£π™©π™–π™˜π™© π™’π™šπ™© π™Ÿπ™š 𝙗π™ͺπ™§π™šπ™£ π™žπ™¨ 𝙬𝙖𝙩 π™’π™žπ™Ÿ π™—π™šπ™©π™§π™šπ™›π™© π™—π™šπ™‘π™–π™£π™œπ™§π™žπ™Ÿπ™ . π˜Ώπ™–π™© π™Ÿπ™š 𝙀π™₯ 𝙯’𝙣 π™’π™žπ™£π™¨π™© π™šπ™‘π™ π™–π™–π™§ π™ π™šπ™£π™© π™šπ™£ 𝙖𝙑𝙨 π™π™šπ™© π™£π™€π™™π™žπ™œ π™žπ™¨ π™—π™žπ™Ÿ π™šπ™‘π™ π™–π™–π™§ 𝙠𝙖𝙣 π™–π™–π™£π™—π™šπ™‘π™‘π™šπ™£.

π™„π™£π™©π™šπ™£π™©π™žπ™šπ™¨ π™šπ™£ π™Ÿπ™€π™ͺ𝙬 π™«π™šπ™§π™¨π™˜π™π™žπ™‘π™‘π™šπ™£π™™π™š π™‘π™šπ™«π™šπ™£π™¨π™₯π™–π™™π™šπ™£

Het is mijn missie om zoveel mogelijk moeders te helpen een betere relatie met hun kind op te bouwen, juist door goed voor zichzelf te zorgen. Als moeder heb je een grote (de grootste?) impact op het leven van je kind en daarin neem je ook de relatie met je eigen moeder mee. Ik kijk graag met je mee en begeleid je om het kind in jou te helpen en van daaruit de relatie met je kind te verbeteren.

Misschien ben je hierin ook geΓ―nteresseerd