π™ƒπ™šπ™© π™›π™šπ™šπ™¨π™© 𝙫𝙖𝙣 π™Ÿπ™šπ™―π™šπ™‘π™› π™†π™šπ™£π™£π™šπ™£, π™ƒπ™šπ™§π™ π™šπ™£π™£π™šπ™£ π™šπ™£ π™€π™§π™ π™šπ™£π™£π™šπ™£

door Marielle Bremer-Jansen  - november 6, 2022

De vrijheid en rust die je ervaart als je weet hoe je β€˜gebakken’ bent en jezelf vrij maakt van strijd tussen hoofd en gevoel, twijfel en onzekerheid, goed en fout.

Lang was ik verwijderd van mijzelf. Ik had verschillende delen afgesloten (voelen en genieten), overtuigingen aangenomen (ik moet het allemaal zelf kunnen) en manieren aangeleerd om  staande te blijven (controle, structuur en overzicht). Op mentale kracht kwam ik ver, maar ondertussen droogde de bron van mijn levensenergie op en was mijn batterij behoorlijk leeg.

Ik denk dat veel mensen zich hierin herkennen en ook dat er ergens een moment komt dat je in beweging komt. Vaak door vastlopen, ziekte of een gebeurtenis. Bij mij waren het de geboorte van onze kinderen, naast mijn eigen levensdoel en mijn relatie met Ed, waren zij mijn grootste motor om Γ©cht op zoek te gaan naar mijzelf en alle delen te verzamelen.

π™…π™šπ™―π™šπ™‘π™› (𝙝)(π™šπ™§)π™ π™šπ™£π™£π™šπ™£ π™—π™šπ™©π™šπ™ π™šπ™£π™© 𝙙𝙖𝙩 π™Ÿπ™š π™¬π™šπ™šπ™© 𝙬𝙖𝙩 π™™π™š 𝙒𝙀𝙩𝙀𝙧 π™žπ™¨ 𝙫𝙖𝙣 𝙬𝙖𝙖𝙧π™ͺπ™žπ™© π™Ÿπ™š π™—π™šπ™¬π™šπ™šπ™œπ™© π™šπ™£ 𝙬𝙖𝙩 π™™π™š 𝙗𝙧𝙀𝙣 π™žπ™¨ 𝙫𝙖𝙣 𝙬𝙖𝙩 π™Ÿπ™š π™«π™€π™šπ™‘π™©

Kijk  voorbij je acties en reacties. Wanneer je ver van jezelf af bent kunnen deze heftiger zijn door opkroppen, voortkomen vanuit pijn of angst en juist tegenovergesteld zijn van wat je voelt. Neem;

  • Betweten – Van binnen voel je jezelf onzeker is en houd je vast aan overtuigingen, daarvan afwijken maakt je angstig.
  • Controle  – Van binnen mis je basis vertrouwen, dat zoek je door een gevoel van invloed te hebben. 
  • Beste willen zijn – Van binnen heb je behoefte om gezien te worden of angst om β€˜zwak’ te zijn wat onveilig voelt.

En er zijn nog véél meer nuances in aan te brengen, maar bovenstaande geeft wel een beeld. Zo ook voor de volgende punten;

π™…π™šπ™―π™šπ™‘π™› (𝙝)(π™šπ™§)π™ π™šπ™£π™£π™šπ™£ π™—π™šπ™©π™šπ™ π™šπ™£π™© 𝙙𝙖𝙩 π™Ÿπ™š π™¬π™šπ™šπ™© 𝙙𝙖𝙩 π™Ÿπ™š 𝙗π™ͺπ™žπ™©π™šπ™£π™¬π™šπ™§π™šπ™‘π™™ 𝙖𝙖𝙣𝙨𝙑π™ͺπ™žπ™© 𝙀π™₯ π™Ÿπ™š π™—π™žπ™£π™£π™šπ™£π™¬π™šπ™§π™šπ™‘π™™ π™šπ™£ π™π™šπ™© π™‘π™žπ™˜π™π™© π™¨π™˜π™π™žπ™Ÿπ™£π™© 𝙀π™₯ π™™π™šπ™‘π™šπ™£ 𝙫𝙖𝙣 π™Ÿπ™€π™ͺ

Rationeel benaderen, zwart-wit denken, veroordelen, het brengt je niet dichter bij jezelf omdat het je weg houdt bij de vraag β€˜waarom’.

  • Waarom irriteer je jezelf aan bepaald gedrag bij de ander? Doet diegene juist wat jij jezelf niet toestaat of waar je zelf bang voor bent?
  • Waarom veroordeel je het als iemand niet zijn best doet? Ga je zelf over je eigen grenzen heen en vraag je teveel van jezelf?
  • Waarom ben je jaloers? Geloof je niet dat β€˜het’ ook voor jou is weggelegd of doet de ander iets wat jij jezelf (nog) niet gunt?

π™…π™šπ™―π™šπ™‘π™› (𝙝)(π™šπ™§)π™ π™šπ™£π™£π™šπ™£ π™—π™šπ™©π™šπ™ π™šπ™£π™© 𝙙𝙖𝙩 π™Ÿπ™š π™¬π™šπ™šπ™© 𝙬𝙖𝙩 π™Ÿπ™š π™π™–π™§π™©π™¨π™«π™šπ™§π™‘π™–π™£π™œπ™šπ™£ π™žπ™¨ π™šπ™£ 𝙬𝙖𝙩 π™Ÿπ™š π™’π™€π™œπ™šπ™‘π™žπ™Ÿπ™ π™π™šπ™™π™šπ™£ π™―π™žπ™Ÿπ™£.

Wat zou je doen als je jezelf niet verantwoordelijk voelde voor wat dan ook en je jouw identiteit niet koppelt aan je werk, uiterlijk, spullen, geld en hoe je kinderen het doen?

  • Wie ben je wanneer je totaal vrij bent van angst en je altijd veilig kan voelen?
  • Wie ben je wanneer je totaal vrij bent van ruis en helder ziet wat jouw kracht en wijsheid is?
  • Wie ben je wanneer je totaal vrij bent van ongeloof en weet wat waarheid is en wat niet.

π™…π™š 𝙠𝙖𝙣 π˜Όπ™‡π™π™„π™…π˜Ώ π™’π™šπ™šπ™§ 𝙙𝙖𝙣 π™Ÿπ™š π™™π™šπ™£π™ π™© π™šπ™£ π™šπ™§ π™žπ™¨ π˜Όπ™‡π™π™„π™…π˜Ώ π™’π™šπ™šπ™§ π™’π™€π™œπ™šπ™‘π™žπ™Ÿπ™  𝙙𝙖𝙣 π™Ÿπ™š π™™π™šπ™£π™ π™©.

Begin klein door eerst (veilig) in jezelf te onderzoeken wat je hartsverlangen is. Schrijf het bv op waar je blij van wordt en energie van krijgt. Leer kijken voorbij de oppervlakte en start jouw reis op weg naar jezelf en leer onderweg alles wat je tegenkomt lief te hebben.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk moeders te helpen een betere relatie met hun kind op te bouwen, juist door goed voor zichzelf te zorgen. Als moeder heb je een grote (de grootste?) impact op het leven van je kind en daarin neem je ook de relatie met je eigen moeder mee. Ik kijk graag met je mee en begeleid je om het kind in jou te helpen en van daaruit de relatie met je kind te verbeteren.

Misschien ben je hierin ook geΓ―nteresseerd