𝙄𝙣𝙩π™ͺπ™žπ™©π™žπ™š?

door Marielle Bremer-Jansen  - november 13, 2022

Ik weet nog precies waar ik was toen ik zei;

β€œπ™†π™–π™£ π™’π™žπ™Ÿπ™£ π™žπ™£π™©π™ͺπ™žπ™©π™žπ™š π™¬π™€π™§π™™π™šπ™£ π™–π™–π™£π™œπ™šπ™œπ™šπ™«π™šπ™£ π™’π™šπ™© π™£π™šπ™€π™£π™‘π™šπ™©π™©π™šπ™§π™¨ 𝙯𝙀𝙙𝙖𝙩 π™žπ™  π™¬π™šπ™šπ™© π™¬π™–π™£π™£π™šπ™šπ™§ π™žπ™  π™šπ™§ π™—π™šπ™£?”

Het was tijdens mijn opleiding Systemisch Werken en ik ging mijn eerste β€˜grote’ opstelling met representanten begeleiden.

Daar zat ik op de stoel van begeleider en het zweet brak me uit. In die tijd had ik nog zoveel ruis en onzekerheid in mij dat ik vaak twijfelde of iets nou een gedachte was of een ingeving vanuit gevoel. Daarbij al deze ingevingen Γ³Γ³k nog durven uitspreken, mΓ©t de β€˜juf’ ernaast Γ©n voor alle medestudenten die het wΓ©l wisten…

De drempel om op die plek te gaan zitten was groot, maar het verlangen brandde om het een keer te doen. Dit was wat ik wilde.

Het lukte me om van start te gaan en heb de opstelling met horten en stoten begeleid. De β€˜juf’ benoemde het als; β€œJe hebt een nat pak gehaald”. Misschien, maar dat was niet alles wat er was gebeurd.

Het belangrijkste was dat ik het op dat moment heb gedaan, iets waar ik zΓ³ tegenop zag. Met angst om het niet goed te doen en om ‘uitgelachen te worden (zouden ze nooit doen, maar toch), aanwezig te blijven Γ©n daar tussendoor verbinding te blijven zoeken met mijn intuΓ―tie.

Achteraf (zo werkt het nou eenmaal) was ik enorm blij met deze ervaring en was het een begin. Het is hoe het leven werkt. Je leert door middel van ervaringen mét alles wat daarbij komt. Je angsten en je blokkades, zonder een garantie of geruststelling, maar mét vertrouwen in jezelf dat je het kan. Dan bedoel ik niet het eindproduct of einddoel, maar je ene voet voor de andere zetten en weten dat je na elke ervaring wéér een stap kan zetten.

Zo leer je jezelf steeds beter kennen en je intuΓ―tie herkennen. Denk maar aan al die momenten dat je achteraf denkt; β€œOh, ik had al zo’n vermoeden” of β€œHet voelde al vreemd”. Signalen die je alleen ontwikkeld door te ervaren. Daar horen ook β€œnatte pakken” bij. Door comfort blijf je waar je bent, wrijving zorgt dat je gaat bewegen en ergens tegenaan lopen maakt dat je een andere kant op wil.

π™Šπ™£π™™π™šπ™§π™¬π™šπ™œ π™‘π™šπ™šπ™§ π™Ÿπ™š 𝙑π™ͺπ™žπ™¨π™©π™šπ™§π™šπ™£ 𝙣𝙖𝙖𝙧 π™Ÿπ™š π™œπ™šπ™«π™€π™šπ™‘ π™šπ™£ π™Ÿπ™š π™žπ™£π™©π™ͺπ™žπ™©π™žπ™š

Inmiddels doe ik geen opstellingen meer met representanten, maar combineer ik kleine opstellingen met energetisch werken.

Het bleek namelijk dat ik een heel goed ontwikkeld gevoel en intuΓ―tie heb, wat ik diep van binnen altijd wel voelde, maar lang niet op durfde te vertrouwen.

En dit geldt voor veel mensen. Onzekerheden, overtuigingen en angsten vertroebelen je beeld en blokkeren je. Als je deze opruimt komt er helderheid en herstel je de verbinding met je gevoel en intuΓ―tie.

π™Žπ™©π™šπ™šπ™  π™Ÿπ™š π™£π™šπ™ͺ𝙨 π™£π™žπ™šπ™© π™žπ™£ π™–π™£π™™π™šπ™§π™’π™–π™£π™¨ π™«π™šπ™§π™–π™£π™©π™¬π™€π™€π™§π™™π™šπ™‘π™žπ™Ÿπ™ π™π™šπ™žπ™™

Het is mijn missie om zoveel mogelijk moeders te helpen een betere relatie met hun kind op te bouwen, juist door goed voor zichzelf te zorgen. Als moeder heb je een grote (de grootste?) impact op het leven van je kind en daarin neem je ook de relatie met je eigen moeder mee. Ik kijk graag met je mee en begeleid je om het kind in jou te helpen en van daaruit de relatie met je kind te verbeteren.

Misschien ben je hierin ook geΓ―nteresseerd