π™Šπ™ͺπ™™π™š π™₯π™žπ™Ÿπ™£ 𝙖𝙑𝙨 β€˜π™šπ™šπ™£ 𝙗π™ͺ𝙨 𝙫𝙖𝙣 π™‘π™žπ™£π™ π™¨β€™

door Marielle Bremer-Jansen  - december 17, 2022

Het kan je in een keer overvallen, oude pijn die onverwacht naar boven komt. β€˜Als een bus van links’ noem ik dat, omdat je het niet aan zag komen, maar het gevoel herken je direct. Je voelt je weer onzeker, angstig, afgewezen, verlaten, teleurgesteld. Je schrikt er van en vraagt je af hoe het kan, je was er immers toch overheen?

En dat klopt gedeeltelijk. In feite heb je een fase afgerond en bent op het volgende β€˜level’ aangekomen! Je hebt je basis stevig genoeg gemaakt waardoor je een laagje dieper kan oplossen. Hoewel dit als een verassing kan komen die je niet zo leuk vindt is het ook een kans voor een mooie nieuwe stap.

Pijn die je al lang bij je draagt kΓ‘n je (vaak) niet in een keer oplossen. Stel je voor dat je je leven hebt opgebouwd (baan, vrienden, partner) vanuit bv onzekerheid en dat valt in een keer weg. In plaats daarvan blaak je in een keer van het zelfvertrouwen, hoe ga je dan om met alle keuzes die je hebt gemaakt?

Note; Het verschilt per type pijn wat nodig is, vergelijk jezelf in ieder geval nooit met iemand anders. Weet dat angsten en overtuigingen als β€œik ben niet goed genoeg” of β€œiedereen gaat altijd weg” wortelen in je systeem en dat los je in stappen op.

Wanneer pijn in je jonge jaren is ontstaan, heb je waarschijnlijk ruimte gemist om bv vertrouwen in jezelf te ontwikkelen of jezelf goed leren uiten. Naast het oplossen van de pijn heb je dan ook de uitdaging om dit alsnog te leren.

Voord de helderheid gebruik ik vaak een ouderwetse weegschaal β€βš–οΈ als voorbeeld. Op de ene schaal liggen de bouwstenen van je pijn en op de andere de bouwstenen van vertrouwen, liefde voor jezelf en alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn. Om de balans in jezelf te herstellen haal je (in stappen) van de eerste schaal bouwstenen af en bij de tweede leg je ze er juist op.

Op deze manier kom je iedere keer op nieuw β€˜level’ terecht met daartussen een soort pauzes, momenten dat het lekker loopt.

Je bepaalt zelf op welk level je stopt, het is immers jouw leven, maar wanneer je (on)bewust verlangt naar nΓ³g meer ruimte en rust in jezelf dient het volgende level zich als vanzelf aan. Je komt in een situatie terecht waar die oude pijn in eens naar boven komt. Dit voelt misschien als herhaling, maar is in feite pijn die langer en dieper in je systeem zat opgeslagen en op dat moment los komt.

Na ieder level ontstaat er steeds meer ruimte voor licht en rust in je systeem, hoofd, lichaam, gevoel en emoties. Je zorgt steeds beter voor jezelf, geeft makkelijker grenzen aan en luistert goed naar je gevoel en je lichaam.

Er gaan luiken open in jezelf die heel lang dicht hebben gezeten. Je (her)ontdekt eigenschappen van jezelf waarvan je niet (meer) wist dat je ze had en wordt je bewust van je eigen potentie.

Zo wordt je leven een avontuur met oneindig veel mogelijkheden.

πƒπž 𝐠𝐞𝐯𝐨π₯𝐠𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐞 𝐟𝐚𝐦𝐒π₯𝐒𝐞-𝐠𝐞𝐬𝐜𝐑𝐒𝐞𝐝𝐞𝐧𝐒𝐬

Het is mijn missie om zoveel mogelijk moeders te helpen een betere relatie met hun kind op te bouwen, juist door goed voor zichzelf te zorgen. Als moeder heb je een grote (de grootste?) impact op het leven van je kind en daarin neem je ook de relatie met je eigen moeder mee. Ik kijk graag met je mee en begeleid je om het kind in jou te helpen en van daaruit de relatie met je kind te verbeteren.

Misschien ben je hierin ook geΓ―nteresseerd