𝐃𝐞 𝐠𝐞𝐯𝐨𝐥𝐠𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐞 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞-𝐠𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐞𝐝𝐞𝐧𝐢𝐬

door Marielle Bremer-Jansen  - januari 26, 2023

Ziektes, buikpijn, lichamelijke kenmerken (kromme rug, grote oren),  verslaving, schuldgevoel of schaamte, somberheid, (doods)angst, schrikken.  

𝐆𝐞𝐯𝐨𝐥𝐠𝐞𝐧 𝐝𝐢𝐞 𝐞𝐫𝐟𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐳𝐢𝐣𝐧, 𝐨𝐟 𝐳𝐢𝐭𝐭𝐞𝐧 𝐳𝐞 ‘𝐠𝐞𝐰𝐨𝐨𝐧’ 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞?

Ja en nee. Ze komen meestal niet ‘zomaar’ uit de lucht vallen, maar kunnen ontstaan vanuit verschillende oorsprong. Voor de helderheid schets ik drie richtlijnen;

  • Vanuit onkunde. Wat je niet kan, kan je ook niet doorgeven bv omgaan met emoties of grenzen en behoeftes aangeven.
  • Vanuit onverwerkt verdriet, verlies of trauma. De energie van een ingrijpende gebeurtenis gaat niet vanzelf weg, maar heeft verwerking nodig. (Zo letterlijk als je het zegt).
  • Vanuit behoefte aan verbinding met het familiesysteem. Onbewust gedragen leden zich hetzelfde om aan te sluiten op de frequentie  van het systeem.

𝐊𝐨𝐦 𝐣𝐞 𝐝𝐚𝐧 ‘𝐳𝐨𝐦𝐚𝐚𝐫’ 𝐢𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞 𝐭𝐞𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭?

Nee, over het algemeen niet en biedt jouw plek en rol omstandigheden die maken dat jij je levensdoel kan bereiken, bv;

  • Negatieve patronen stoppen en zelf leren omgaan met emoties of grenzen en behoeftes aangeven.
  • Je talenten inzetten om mensen te helpen, maar eerst leren hoe je dat doet zonder alle zorg en verantwoordelijkheid op je te nemen
  • Inzicht krijgen in wat er gebeurt als je van jezelf afgaat (jezelf verliest door aanpassen) en de weg terug vinden door je eigen kern volledig te ontwikkelen.

𝐇𝐞𝐥𝐩𝐭 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐞 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞-𝐠𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐞𝐝𝐞𝐧𝐢𝐬?

Ja zeker. Elk leven biedt je de kans om jezelf te ontwikkelen, maar wanneer je er niet uit komt of alles al hebt geprobeerd het lukt niet dan geeft je familiegeschiedenis helderheid.

Gebeurtenissen in je familiegeschiedenis als een oorlog, onderdrukking van een kerk of gemeenschap, miskraam of ander verdriet met kinderen, onrecht (ervaren of aangedaan) laten een grote emotionele bagage achter wanneer ze onverwerkt blijven. Wat véél werd gedaan in vorige generaties. De vuile was hielt je binnen en als je het niet zag was het er niet (dachten ze…).   

Zo werkt het alleen niet. De energie van een emotionele ervaring gaat niet vanzelf weg, maar blijft aanwezig. In je eigen systeem, maar wanneer je er niks mee doet zoekt het een andere uitweg en kan het bij iemand anders terecht komen. Net zo lang totdat het wordt opgelost.

𝐇𝐨𝐞 𝐝𝐚𝐧? 𝐌𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐡𝐮𝐥𝐩 𝐯𝐚𝐧 𝐢𝐧𝐳𝐢𝐜𝐡𝐭, 𝐬𝐭𝐚𝐩𝐩𝐞𝐧 𝐳𝐞𝐭𝐭𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐡𝐞𝐥𝐢𝐧𝐠

  • Inzicht krijgen in welke rol en functie je klachten hebben in jouw leven
  • Praktisch door te stoppen met doorgeven van negatieve patronen en leren wat je nog niet kan.
  • Helen; De energetische ballast, invloed, blokkade oplossen zodat de weg naar jezelf makkelijker kan verlopen.

Naast het inzicht en de praktische stappen brengt een healing balans in jouw energiehuishouding, maar kan dat ook doen in het familiesysteem. Bij je ouders, opa en oma, grootouders. Generaties die misschien al overleden zijn, maar net zo behoefte hebben aan rust en groei. Een ziel gaat immers ook na dit leven door. 

Dit maakt dat heling op je familielijn rust brengt in het hele systeem waardoor er een gezonde familielijn kan ontstaan. Voor jou en alle volgende generaties waarin iedereen zich volledig en vrij kan ontwikkelen.

𝐉𝐞 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐚𝐥𝐬 '𝐝𝐨𝐜𝐡𝐭𝐞𝐫 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐞 𝐦𝐨𝐞𝐝𝐞𝐫' 𝙫𝙚𝙧𝙨𝙪𝙨 '𝐦𝐨𝐞𝐝𝐞𝐫 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐞 𝐝𝐨𝐜𝐡𝐭𝐞𝐫'

Het is mijn missie om zoveel mogelijk moeders te helpen een betere relatie met hun kind op te bouwen, juist door goed voor zichzelf te zorgen. Als moeder heb je een grote (de grootste?) impact op het leven van je kind en daarin neem je ook de relatie met je eigen moeder mee. Ik kijk graag met je mee en begeleid je om het kind in jou te helpen en van daaruit de relatie met je kind te verbeteren.

Misschien ben je hierin ook geïnteresseerd