SYSTEMISCH KIJKEN

 

Wanneer je systemisch gaat kijken, kijk je naar de verschillende “losse” onderdelen en hoe ze met elkaar zijn verbonden. Je kijkt naar oorzaak en gevolg van patronen, gebeurtenissen, ziektes, eigenschappen, verdriet en alles wat door het systeem gaat. Je ziet hoe het beïnvloed en waar het in oorsprong vandaan komt.

Neem je eigen systeem van je lichaam, je gedachten, je emoties en je intuïtie. Allen zijn een apart aspect van jou, maar wel verbonden met elkaar.

Uitspraken als; “ik moet wel mijn hoofd er bij houden”, “mijn lichaam wil niet meer” of “mijn gevoel zegt…” duiden de verschillende onderdelen, maar wanneer er op een vlak iets niet lekker loopt zie je dat terug in meerdere delen van jezelf. Denk maar aan lichamelijke klachten bij (te) veel stress of verdriet.

Wanneer er ergens een “blauwe plek” zit, werkt dat door in verschillende delen van jezelf.

Zo vormen alle leden van een familie ook een geheel, een familiesysteem. Een systeem met zijn eigen geschiedenis, overlevingsmechanismen, kunde en onkunde.

Een geheel van individuen maar die wel verbonden zijn door de familieband of de relaties die ze met elkaar aangaan.  

Daarnaast heb je natuurlijk ook systemen van vriendschap, relaties, school, werk en collega’s.

Systemen in de buitenwereld waarin je vaak je eigen binnenwereld in weerspiegeld ziet.

JOUW FAMILIESYSTEEM EN JIJ

 

Wanneer je land in de baarmoeder en geboren wordt kom je in aanraking met de energie van je familiesysteem.

Je ervaart de energie van het systeem, kunde en onkunde, ziekte, verdriet, patronen, overtuigingen, keuzes, invloeden. De hele geschiedenis van de familie en zijn bagage.

Onze voorouders leefden in een tijd met zwaardere energie dan nu. Er golden andere normen en waarden en er werd anders omgegaan met alle ervaringen en emoties waardoor veel verdriet en emotionele ballast onverwerkt is gebleven en zo (onbedoeld) is doorgegeven. 

Nu kom je over het algemeen niet zomaar in een gezin terecht. Vaak sluit het aan bij jouw levenslessen om deze te kunnen ontwikkelen. Ook in hele negatieve situaties.

Wanneer je jezelf heelt, negatieve patronen stopt, bewuste keuzes maakt en op die manier ontwikkeld als mens werkt dit door in de generaties na jou. Op die manier creëer je gezonde familielijnen waarin ieder zich volledig kan ontwikkelen.


adres

Weldscamp 40

6905 CW Zevenaar

social media

overig

kvk: 82787948

%d bloggers liken dit: