EVEN VOORSTELLEN,

 

Ik ben altijd al bezig geweest met ontwikkeling. Die van mijzelf, maar ook die van anderen. Ik heb veel geobserveerd, mensen, situaties en onderliggende verhoudingen. Daarmee was de eerste helft van mijn leven er vooral voor leren, ervaren en ontwikkelen. Al stopt dat natuurlijk nooit. 

De tweede helft is er vooral voor professioneel werken als ontwikkelingscoach. Spiritueel, energetisch, systemisch en praktisch.

Na eerst vier jaar een optiekopleiding te hebben gedaan, ben ik met deze kennis gaan werken bij een brillenglazenfabrikant. In het begin als medewerkster, later als rayonleidster waar ik ontzettend veel heb geleerd over klantencontact en alles wat daarbij komt kijken. De laatste jaren werkte ik als glasspecialist. Vanaf die plek hielp ik mensen die niet konden wennen aan hun bril. De oorzaak daarvan was over het algemeen niet zozeer technisch, maar lag vaak dieper, waardoor ik mijn analytisch kijken en luisteren verder heb ontwikkeld.    

Tijdens mijn zwangerschapsverlof van onze tweede heb ik bewust gekozen voor het moederschap om zo meer ruimte te hebben voor de ontwikkeling van onze kinderen en ons gezin. Hierdoor budgettair ontzettend veel keuzes gemaakt, maar de grote rijkdom die wij ervaarden was vooral de tijd. Ik had de tijd om me te verdiepen in alles wat we tegen kwamen tijdens hun ontwikkeling. En dat was best veel, dus “stoppen met werken” klopt eigenlijk niet…

Iedere keer wanneer een van ons ergens tegenaan liep keken we onder de oppervlakte waar de eigenlijke oorzaak zat. Of dat nou in mij of in mijn man zat of in onze relatie. In onze rol als moeder of vader of in de ontwikkeling van een van de kinderen of op school.

In al deze jaren waren de kinderen vaak een spiegel, hun gedrag zorgde ervoor dat we dieper, breder en vanuit verschillende perspectieven gingen kijken.

Zo hebben we ons als individu en als geheel kunnen ontwikkelen waardoor we nu als gezin een fijne basis hebben van waaruit we verder kunnen blijven groeien.  

adres

Weldscamp 40

6905 CW Zevenaar

social media

overig

kvk: 82787948

%d bloggers liken dit: