De eerste helft van mijn leven was er vooral voor ervaren en leren, al stopt dat proces nooit. 

De tweede helft gebruik ik graag om het geleerde door te geven en anderen te begeleiden. 

“π™‹π™π˜Όπ˜Ύπ™π™„π˜Ύπ™€ π™’π™ƒπ˜Όπ™ π™”π™Šπ™ π™‹π™π™€π˜Όπ˜Ύπ™ƒ ~ π™‹π™π™€π˜Όπ˜Ύπ™ƒ π™’π™ƒπ˜Όπ™ π™”π™Šπ™ π™‹π™π˜Όπ˜Ύπ™π™„π˜Ύπ™€”

~

Sinds 1979 woon ik in Zevenaar, maar ben als oudste van drie dochters geboren in Leiderdorp.. Mijn ouders kwamen uit Den Haag en Voorburg waar nog steeds veel familie woont. 

Als kind keek ik al bewust naar de mensen om mij heen, observeerde hun gedrag en onderliggende verhoudingen. Daarbij was ‘het paranormale’ (term van toen) in ons gezin vrij gewoon, maar we deden er zelf niet aan. Ik zelf ook niet, op een paar voorspellende dromen na, maar had niet in de gaten welke energieΓ«n ik ondertussen op me nam en voor anderen verwerkte. Dit zorgde ervoor dat mijn eigen kern ondergesneeuwd raakte en ik altijd nerveus, gespannen en alert was.

Na de havo had ik dan ook geen idee wat ik wilde worden, maar na lang zoeken werd het de optiek opleiding, net als mijn vader. De winkel vond ik echter minder uitdagend en zo kwam ik uiteindelijk terecht bij een brillenglazen fabrikant. Daar adviseerde ik de opticien en de klant wanneer deze niet kon wennen aan de bril. Zo ontwikkelde ik mijn helder luisteren en analyseren. 

Ondertussen leerde ik mijn man, Ed, kennen en voordat wij toe waren aan kinderen spraken wij al uit om “de goeie tak” te creΓ«ren. Na de geboorte van de kinderen kozen we er ook bewust voor dat een van ons thuis zou blijven en dat werd ik. Het gaf ons de tijd en ruimte voor de ontwikkeling van de kinderen en onszelf als gezin en dat was best veel, dus de woorden; ‘stoppen met werken’ klopt eigenlijk niet. 

Iedere keer wanneer wijzelf of de kinderen ergens tegenaan liepen, keken we bewust naar de onderliggende oorzaak. Zo liepen Ed en ik ook tegen onze eigen bagage aan waar we die we dan verwerkten (in fases, alles gaat stap voor stap) en van daaruit leerden hoe dan wel om te gaan met bv emoties en kaders.

Dit alles zorgde ervoor dat we ons als individu en als gezin konden ontwikkelen en we nu een fijne basis hebben van waaruit we kunnen blijven groeien. adres

Weldscamp 40

6905 CW Zevenaar

social media

overig

kvk: 82787948

%d bloggers liken dit: